Text 3 – Dana Hering

AmantePovestirea nu este o fictiune, chiar daca pare greu de crezut. Orice asemanare cu personaje reale este sustinuta cu martori.

Domnisoara, sa o numim Mona, era un vis al revistelor de moda pentru anorexice, avea peste un metru saptezeci, picioare pana-n gat si o claie de par tapat si adunat in varful capului. La firma unde lucra cunoscuse un june italian,  care se ocupa de niscai activitati de import-export, bronzat, cu camasa descheiata la gat si plin de dulci promisiuni.  Dragoste la prima vedere, pasiune, dorinta si fata visa deja meleaguri italiene in ritm de ”o sole mio”.

Doar ca dupa vreo luna de plimbari romantice, declaratii, cine cu sampanie la restaurant,  Mona simtea ca ceva nu e in regula. Adica, avea ea niste semne ca urmasul Romei nu e vreun castigator al vreunui concurs de fidelitate si era hotarata sa afle adevarul si numai adevarul.

In seara aceea, tocmai primise un mesaj  prin care  anula intalnirea, bineinteles din cauza unor importante afaceri care nu suportau nici o amanare. Pretextul ii aparea limpede ca apa de la Vichy, era vorba de o alta femeie.

Asa ca, imbracata in negru -detectiv, dar cu freza tapata si unghiile lacuite, a pornit spre apartamentul inchiriat al iubitului, convinsa ca il prinde asupra faptului. Urca in graba la etajul doi, suna la usa, nici un raspuns. Dar de jos, la o fereastra, se vedea o lumina slaba in bucatarie, deci sigur trebuie sa fie acasa. Si incearca sa se ascunda, canalia!

Ceea ce nu stia, insa, era faptul ca in casa se afla un prieten, tot italian, venit cu o zi in urma, pentru prima oara in tara si  avertizat sa nu deschida usa nimanui, in apartament se gaseau ceva bani si marfuri iar proprietarul se temea de hoti. Asa ca bietul om asculta temator, fara sa inteleaga, monologul fetei, ingrozit de bataile insistente in usa.

Convinsa fiind ca amantul o inseala, fata s-a hotarat sa astepte, chiar daca trecuse de miezul noptii. Ar fi stat  si pana dimineata daca era nevoie, doar ca sa obtina dovada clara si palpabila a tradarii. Dar ca sa ii treaca timpul si sa enerveze cuplul pe care il credea inchis in casa, s-a dus pana jos, a rupt niste crengute dintr-un pom din fata blocului si a inceput sa le indese prin crapaturile usii. Pe cand isi contempla isprava, a vazut un taxi oprind in capatul aleii  si pe Italian coborand din masina. In graba mare si fara sa mai gandeasca, a fugit repede pe scari si s-a ascuns in tufisurile de la  intrarea blocului.  Iar cand  s-a apropiat, i-a sarit pur si simplu in spate: BAU!!! Omul, ceva mai slab de inger , surprins de aratarea cu parul de juma` de metru aparuta in puterea noptii, a cazut la pamant, urland in gura mare. Spasita, l-a ridicat, l-a scuturat, si-a cerut scuze, in timp ce iubitul se aduna de pe jos, invocand toate zeitatile pe limba lui. Certandu-se, au urcat la apartament.

Intre timp, musafirul, speriat si exasperat de toate tentativele de patrundere prin efractie si auzind voci si cearta, se inarmase cu o bata de baseball tinuta in hol pentru evitarea evenimentelor neplacute. Prietenul il sunase sa stea linistit, ca vine acasa, dar, in urma incercarilor fetei de a forta usa, a fost ceva mai dificil de descuiat pe dinafara, fapt care l-a convins ca este, in continuare, victima unei tentative de patrundere frauduloasa.  Asa ca, atunci cand cei doi au intrat in sfarsit, in casa, musafirul era pregatit. L-a pocnit cu bata in numele tatalui  pe primul care intrase, incalcand  regula politicoasa de a pofti femeia sa intre inaintea lui.  In felul asta, italianul a facut cunostinta cu podeaua a doua oara, inchinandu-se pamantului care a zamislit  femeile cele mai frumoase, destepte si harnice din lume.

Dupa vreo saptamana, satul sa fie urmarit, pocnit, traznit  si izbit, dar lipsit de curajul de a pune punct relatiei, amorezul se hotarase sa schimbe yala si chemase un mester caruia ii daduse cheile sa  faca treaba in lipsa lui. Dar cum la femei, in general,  functioneaza impecabil un al saselea simt, Mona tocmai se nimerise sa ii faca o vizita. I-a povestit mesterului ca e prietena proprietarului, i-a dat din camara plina si din frigider dulciuri si bunatati pentru copii, si-a tuguiat buzele asa cum numai ea stia sa o faca, asa ca omul de buna-credinta i-a dat si ei o cheie.  Fericita, si dorind sa-i faca o surpriza, l-a asteptat rabdatoare sa vina acasa. Dar de la fereastra unde-si tesea panza ca o Penelopa, l-a vazut venind insotit de o femeie. Asa ca s-a ascuns in dulapul din dormitor. Cei doi si-au inceput ritualul, a urmat cafeaua, coniacul, ceva vorbe dulci si amantii au trecut la fapte. Iar cand lucrurile au inceput sa se incinga si  hainele erau zburate peste tot, a iesit triumfatoare din dulap, cu usa cu oglinda cu tot. Care oglinda s-a facut bucati peste patul pangarit si peste onoarea de latin lover a amorezului gol si perplex.

Si-am incalecat pe-o sa…

Scris de Dana Hering.

Un gând despre „Text 3 – Dana Hering

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s