Hingherii creantelor inchipuite – Daniela Ionita

La telefonVineri seara pe la orele 20. Inceput de sfarsit de saptamana, asta ca sa nu ma mai acuze puritanii ca abuzez de romengleza. Plus ca nu exista vineri lasata de Dumnezeu pe febeu sa nu fie plina de poze copiate, sharuite (ptiu drace, am comis-o), cu buchete de flori, tarmuri de mare, apusuri si rasarituri, brazi albiti de zapada si cabane de lemn luminate feeric cu fumul iesind artistic din cos dimpreuna cu mesaje din care nu lipsesc cuvintele : minunat(i), weekend, prieteni, insorit, inzapezit, luminos, in pace, cu dorinte indeplinite etc. Weekend deci pe seara. Sa ma relaxez zic cu o sedinta de masaj.

Eu proaspat dusata si goala, intinsa in toata splendoarea, dar nu in iarba. Mary maseuza are o mare calitate: nu vorbeste prea mult. Te lasa in plata Domnului cu gandurile pe care vrei sa le cobori din cap in abdomen si vrei sa le amesteci circular, cat mai repede, mai jos putin de buric si  in culorile curcubeului. Miroase a ulei de nuca de cocos, blank in mintea mea, mainile maseuzei imi mangaie incet, ritmic,  picioarele. Suna telefonul. Mobil. Nu ma intrebati de ce nu l-am dat pe silent, eu trebuie sa raspund.

Aud : Buna seara, vreau sa vorbesc cu domnul C. Buna seara zic, nu e acasa. El: Da dv. cine sunteti? Odata m-am trezit din reverie si zic: Pai m-ati sunat pe telefonul meu mobil, deci se presupune ca stiti cine sunt. Eu, cu tupeu: Da dv cine sunteti? –Sunt Paul Alexe de la Raiffeisen. Pot sa-i las un mesaj vocal domnului C? Na-ti-o franta ca ti-am dres-o!  – Pai puteti sa-mi spuneti mie, ca eu sunt imputernicitul legal pe toate conturile preopinentului. – Da, da dv. n-aveti nici un drept. Mainile maseuzei se miscau din ce in ce mai energic pe picioarele mele. In curand zic, ajunge la fese si la coapse. Intr-un nu stiu care fel, chestia asta ma energizeaza si zic: Domne, dumneata stii cu cine vorbesti? De unde ai numarul meu de mobil? – Pai numaru asa a iesit din calculator. -Aaa, am inteles.Pai hai s-o luam de la-nceput. Maseuza a ajuns la fese. Le framanta bine si mai ales rasuceste cu dusmanie punctu ala cu sciatica, cred c-am gemut putin. Zic, aceasta convorbire e inregistrata? – Da zice. – Deci dv. afirmati ca eu in calitate de imputernicit al domnului C. nu am nici un drept. –N-am zis asa ceva. Hai zi zau cu limba scoasa zic eu in gand. Fesele mele freamata de bucuria mainilor maseuzei si eu ma cert cu prostu care este prost. –Sa concluzionam zic. Care-i PROBLEMA? – Problema este ca domnul C. are o restanta de 50 de lei si trebuie neaparat s-o plateasca. – Bine zic, de cand e restanta? –Pai dv. nu aveti hartia de la banca in fata? Pai nu, zic. Am dormit cu ea pe perna ultimile doua nopti si am udat-o de lacrimile mele pentru ca  cel cu care-mi impart viata, necazurile, bucuriile si tot ceea ce omeneste decurge de-aici e dator la banca. – Domne, am primit un plic de la Raiffeisen de vreo doua zile, da n-am avut timp sa-l deschid. Se lasa cu retineri, arest la domiciliu? – Doamna, eu v-am vorbit frumos. Aici are dreptate. Bre, ai vorbit frumos alaturea cu drumu. – Domne, zic, am platit luna trecuta 20 de RON, luna asta de ce e 50 de RON? – Asa e raportul de activitate din calculator. Aicea n-am mai suportat, plus ca maseuza a ajuns la lumbago si eu dintotdeauna am avut probleme cu lumbago si chiar ma durea fizic si  n-am mai putut suporta presiunea pe psihic si inchei maret: – Domne, iti dai seama ca esti lipsit de profesionalism? Cred ca s-a facut mic, a alunecat sau mai bine zis s-a scurs din fata calculatorului, s-a prelins intr-un colt din camera imensa despartita de pereti usori din regips cu zeci de calculatoare si zeci de oameni ca si el si a inceput sa planga. I-am mai spus : – Faci de ras banca. Aici cred c-a izbucnit in hohote de plans si se uita disperat dupa servetele uitand ca logistic managerul le-a taiat din lista din cauza de reducere de buget.

Finalul: epic. Am desfacut plicul, termenul de plata era haat, hat peste doua saptamani. M-am dus si la banca, am vorbit cu consilierul bancar, i-am povestit cum ca ce-am patit vineri seara si raspunsul: niste idioti doamna. Noi avem externalizate aceste servicii….

Bazata pe o intamplare suta la suta adevarata.

Scris de Daniela Ionita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s